Om Tundra by Lolk

Bag Tundra by Lolk står jeg, Julie Lolk.

Som arkæolog, tegner og museumsformidler har jeg gennem 12 år arbejdet med at forstå og formidle forhistorien. Jeg brænder for alt, hvad der handler om historie, og jeg kan ikke lade være med at udtrykke mig kreativt. I Tundra by Lolk kombinerer jeg de to ting og laver produkter, der både er lækre og indbydende alene i kraft af deres visuelle fremtoning, og som samtidig fortæller om kultur- og naturhistorie. En sprød lille bid viden i en lækker indpakning, lige til at tage med hjem fra et besøg på et museum eller en attraktion!

“Tundra” er betegnelsen for det rene, nøgne landskab, som  dukkede frem, da isen trak sig tilbage efter istiden. Jeg har valgt navnet, fordi jeg ønsker at skære ind til benet, når jeg tegner og fortæller. Legen med at formidle i komprimeret, visuel form er drivkraften i Tundra by Lolk, og ambitionen er at give folk produkter, som man både har lyst til at kigge på, og som man bliver lidt klogere af.

Til daglig er jeg ansat som museumsinspektør på Klosterlund Museum/Museum Midtjylland, hvor jeg til stadighed udbygger og udfordrer min viden om oldtiden og min evne til at formidle den.